NAAM ANOMASIRI

LINKS
Trevira CS textil och 3D-utskrifter i plast 

Om verket:
Naam utforskar rummet och dess begränsningar. I sitt arbete utgår hon från vardagliga material och låter materialets egenskaper sätta gränserna. Naam är arkitekt i grunden och betraktar därför ljus, skuggor och gravitation som viktiga komponenter – lika viktiga som det fysiska materialet.

Överblivna textilier är bland annat någonting som Naam utgår från i sitt arbete. Med hjälp av laser skär hon geometriska mönster i tyget och låter sedan gravitationen sträcka och dra isär materialet. Tygets egen tyngd, tillsammans med ljus och skuggor, förvandlar det exakta mönstret till en organisk tredimensionell form. Till denna utställning har Naam även använt 3D-skrivare. Med 3D-tekniken kan hon tillverka exakta geometriska former som hon kopplar ihop till långa linjer. Inspirationen till detta kommer från tropiska växter, speciellt Javanesisk Treebine, som är vanligt växande i Sydostasien.

​​​​​​​
Om konstnären:
Naam Anomasiri (f. 1982 i Bangkok) är designer och arkitekt med en masterexamen i design med inriktning rumslig gestaltning från Konstfack 2021. Hon är bosatt och verksam i Uppsala sedan flera år, och medlem i Uppsala Konstnärsklubb. 

För mer information besök Naams instagram www.instagram.com/naamanoma
Naam Anomasiri

You may also like

Back to Top